Ventilatieschoon – Mechanische ventilatie & WTW reiniging en vervanging

010-2105084

010-2105084

WTW Reiniging & Onderhoud

WTW kanalen reiniging

Ventilatieschoon reinigt uw WTW(Warmte Terug Win) systeem grondig, tegen een scherpe prijs. Het WTW systeem reiniging Compleet pakket is inclusief;

WTW reiniging berkel zoetermeer

WTW ventilatie kanalen Reinigen: Volledige uitleg door Ventilatieschoon

Het hebben van een gezond schone lucht in huis is van essentieel belang voor ons welzijn. Schone luchtkanalen spelen hierbij een cruciale rol. In deze uitgebreide uitleg gaan we diepgaand in op het belang van WTW kanalen reinigen.

Introductie WTW ventilatie

In de wereld van vandaag, waarin duurzaamheid en gezondheid centraal staan, is een efficiënt ventilatiesysteem cruciaal. Een WarmteTerugWinning installatie, beter bekend als WTW, is zo’n systeem dat op energie zuinige wijze bijdraagt aan een continu gezond binnenklimaat in uw woning. Door het hergebruiken van warmte uit de afgevoerde lucht levert het WTW-systeem niet alleen frisse lucht maar draagt het ook bij aan een verminderd energieverbruik, wat zowel goed is voor uw portemonnee als voor het milieu.

Maar zoals alle technologieën, heeft ook een WTW-systeem onderhoud nodig. Het regelmatig reinigen van WTW kanalen zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft functioneren en voorkomt onnodige energiekosten en zorgt dat uw ventilatiekanalen vrij van schimmels, bacteriën en allergenen zijn.

Ventilatieschoon is er trots op dé specialist te zijn in WTW reiniging en de ventilatiekanalen in uw regio. Als specialist op het gebied van WTW kanalen reinigen, combineren we onze kennis met praktijkervaring om ervoor te zorgen dat uw WTW installatie in topconditie blijft. Onze klantbeoordelingen en reviews weerspiegelen onze toewijding aan vakmanschap, heldere communicatie, klanttevredenheid en een gezonder leefklimaat.

Waarom het WTW Kanalen Reinigen essentieel Is

WTW kanalen reinigen gaat verder dan alleen het verwijderen van stof. Het draait ook vooral om de luchtkwaliteit en het voorkomen van gezondheidsrisico’s:

Gezondheid

Ongereinigde WTW kanalen vormen een broedplaats voor ongewenste gasten zoals schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. Deze micro-organismen kunnen in de lucht terechtkomen en ingeademd worden door de bewoners, wat kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Denk hierbij aan ademhalingsproblemen, allergische reacties en zelfs chronische aandoeningen. Regelmatig onderhoud van de WTW kanalen draagt daarombij aan een gezonder binnenklimaat en voorkomt de ophoping van deze schadelijke organismen.

Luchtkwaliteit

Een cruciaal aspect van een comfortabel en gezond binnenklimaat is de kwaliteit van de lucht die we inademen. Verontreinigde ventilatiekanalen, bedekt met stof, vuil en andere deeltjes, beperken de vrije luchtstroom. Het schoonmaken van deze kanalen zorgt ervoor dat oude en vervuilde lucht beter wordt afgevoerd, waardoor er een betere aanvoer is van schone lucht via roosters en WTW-inlaten. Dit leidt tot een verminderde luchtkwaliteit, wat niet alleen onplezierig is, maar ook kan bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en een verminderd welzijn.

Energieverbruik

Een WTW-systeem dat niet regelmatig wordt gereinigd, kan inefficiënt worden. Vuile kanalen en componenten betekenen dat het systeem harder moet werken om dezelfde hoeveelheid lucht te circuleren. Dit verhoogde energieverbruik leidt tot hogere energierekeningen, wat op de lange termijn een aanzienlijke kostenpost kan worden. Door te investeren in regelmatig onderhoud, zorgt u voor een efficiënt werkend systeem en besparingen op uw energiekosten.

Levensduur van de WTW-unit

Elk systeem, of het nu gaat om een auto, een computer of een WTW-systeem, heeft onderhoud nodig om optimaal te functioneren. Regelmatig reinigen en onderhouden van de WTW kanalen en componenten voorkomt vroegtijdige slijtage en defecten. Dit betekent dat u het meeste uit uw investering haalt en voorkomt dat u voor onverwachte vervangingskosten komt te staan. Een goed onderhouden WTW-systeem heeft een langere levensduur, wat bijdraagt aan duurzaamheid en kostenbesparingen op de lange termijn.

Besparing met zaterdag aanbieding

Ventilatieschoon biedt niet alleen kwaliteit maar ook waarde. Onze zaterdag aanbieding van € 239,- inclusief btw is een voorbeeld van onze toewijding om klanten waar voor hun geld te bieden:

 1. Kostenbesparing: Door gebruik te maken van slimme routes maken we minder arbeidsuren in de auto en dus lagere kosten voor de klant.
 2. Gemak: Eén enkele afspraak omvat zowel de reiniging van de ventilatiekanalen als de WTW-unit.
 3. Grondige reiniging: Onze experts zorgen voor een grondige reiniging, waardoor het systeem optimaal functioneert en weer 5 jaar vooruit kan.
 

WTW onderhoud door Ventilatieschoon

Bij Ventilatieschoon nemen we elk detail serieus. Hierbij een overzicht van de werkzaamheden die worden uitgevoerd bij een volledige WTW reiniging:

 1. Reiniging van ventilatiekanalen: Door de WTW reiniging wordt stof, vuil en andere verontreinigingen verwijderd die de luchtafvoer kunnen belemmeren.
 2. WTW-unit onderhoud: Dit omvat het reinigen van de WTW-unit en het controleren op juiste werking van het WTW systeem.
 3. Filtervervanging: Filters spelen een cruciale rol in het handhaven van de luchtkwaliteit. We zorgen ervoor dat ze worden vervangen voor optimale prestaties. Daarnaast geven we ook het advies om de filters elk half jaar te vervangen.
 4. Balanseren van ventilatie capaciteit: Door middel van metingen stellen we de ventilatie ventielen zo af dat de afzuigcapaciteit gelijkmatig verdeeld is over de verschillende kamers in uw woning.
 5. Rapportage: Na afloop van de reiniging ontvangt u een digitale rapportage met daarin de performance van uw systeem voor en na de reiniging van de WTW-unit en ventilatiekanalen.
 

Voordelen van Reiniging door Ventilatieschoon

Kiezen voor Ventilatieschoon betekent kiezen voor een top service, professionaliteit en een optimaal resultaat:

 1. Allereerst: We zijn op tijd, communiceren helder, en laten uw huis netjes en schoner achter. 
 2. Specialistische ervaring: Onze teams hebben ruime ervaring met de verschillende WTW systemen, daarbij kunnen ze u advies geven over het juiste onderhoud en gebruik van uw systeem.
 3. Milieuvriendelijke methoden: Onze methoden zijn niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk.
 

Hoe vaak moet je het WTW ventilatiesysteem reinigen?

Het is essentieel om uw WTW kanalen elke 3 tot 5 jaar te reinigen. Echter, dit kan variëren afhankelijk van:

Locatie van het gebouw: Gebouwen in stedelijke gebieden en stadscentra met veel vervuiling kunnen vaker reiniging nodig hebben.

Factoren in huis: Heeft u stoffen vloerbedekking en/of kookt u graag en veel, dan is het goed mogelijk dat uw WTW systeem vaker gereinigd moet worden. 

WTW filters vervangen: Het komt de levensduur van uw WTW-unit ten goede wanneer u de filters elk half jaar vervangt. Door het vervangen van de WTW filters worden bovendien de ventilatiekanalen minder snel vies.

#1 in Ventilatie: Wat maakt Ventilatieschoon uniek?

In de wereld van ventilatie staat Ventilatieschoon bovenaan. Hier zijn enkele factoren die ons onderscheiden:

 1. Klantgerichte benadering: Wij geloven in goede en heldere afstemming met de klant, zowel aan de telefoon als door onze medewerkers die de WTW reinigingswerkzaamheden uitvoeren. Dit kunt ook in onze reviews teruglezen.
 2. Transparantie: Geen verborgen kosten. Wij geloven in volledige transparantie in prijzen en diensten. Alle kosten zijn daarom vooraf bekend bij de klant.
 3. Duurzaamheid: Onze oplossingen zijn niet alleen gericht op efficiëntie, maar ook op een betere planeet. We gebruiken milieuvriendelijke producten en methoden voor onze diensten.
 

Veelgestelde vragen

V: Wat is het verschil tussen een WTW systeem en een mechanische ventilatie?
A: Een WTW systeem hergebruikt warmte uit de afgevoerde lucht, terwijl mechanische ventilatie simpelweg de lucht ververst zonder warmteterugwinning.

V: Hoe lang duurt een standaard WTW reinigingsservice door Ventilatieschoon?
A: Afhankelijk van de grootte en vervuilingsgraad kan het 1 tot 2 uur duren.

V: In onze buurt zijn er veel woningen met een WTW systeem, bieden jullie meer korting als ik de reining samen met de buren laat uitvoeren?
A: Ja, wij kunnen meer korting voor u en uw buren geven wanneer we de reining op dezelfde dag doen, hier vind u meer informatie over buren korting.

Conclusie

WTW kanalen reinigen is niet alleen een kwestie van onderhoud, maar ook van gezondheid, veiligheid en efficiëntie. Een goed onderhouden WTW systeem zorgt voor een gezond binnenklimaat, vermindert energieverbruik en verhoogt de levensduur van het systeem. Met Ventilatieschoon weet je dat je in goede handen bent. Onze expertise, klantgerichte benadering en duurzame oplossingen maken ons de beste keuze in Nederland.

Afspraak maken

Wil je een goed functioneren WTW ventilatie systeem en besparen op energiekosten? Vraag vandaag dan een afspraak aan bij Ventilatieschoon voor het laten reinigen van uw WTW unit. Wij staan klaar om u te helpen.

WTW Reiniging - korting met de buren

Waarschijnlijk hebben uw buren ook een WTW systeem. Pak het WTW reinigen voordelig aan en maak samen met de buren gebruik van de burenkorting! Hier vindt u meer informatie over het voordeel.

Op deze drie kaarten kunt u ons verzorgingsgebieden zien. In het groene gebied rekenen wij geen voorrijkosten.

In het omliggende oranje gebied moeten wij door de langere reistijden een voorrij vergoeding rekenen van 30 Euro. Dit bedrag komt bij de kosten voor vervanging en/of schoonmaak.

In het geval van een burenactie zullen de eventuele voorrijkosten gedeeld worden door het aantal deelnemers. Vanaf 4 deelnemers vervallen de voorrijkosten volledig!