Ventilatieschoon – Mechanische ventilatie & WTW reiniging en vervanging

010-2105084

010-2105084

Een nieuwe ventilatiebox

Een nieuwe ventilatiebox

Is uw ventilatiebox meer dan 10 jaar oud? Dan kan u zeker meer dan 75 Euro per jaar besparen met onze energiezuinige ventilatieboxen!

4 redenen waarom uw huis toe zou kunnen zijn aan een nieuwe ventilatiebox

Ventilatiebox vervangen - Voordelen

Bespaar op energiekosten

Oudere ventilatiesystemen zijn ware energievreters. Meer dan 90% van de ventilatieboxen in Nederland hebben een wisselstroom motor. Ventilatieschoon maakt alleen gebruik van ventilatieboxen met een zuinige gelijkstroom motor en zijn daarmee meer dan 80% energiezuiniger. Een ventilatiebox vervangen scheelt dan meer dan 75€ per jaar aan energiekosten! Het vervangen van de ventilatiebox is daarom vanuit financieel perspectief verstandig. In 5 jaar heeft u de investering terugverdiend. Een ventilatiebox kan makkelijk 25 jaar mee gaan.

Een gezond binnenmilieu

Goed werkende mechanische ventilatie met voldoende afzuigcapaciteit zorgt voor goede doorstroming van zuivere lucht en daarmee een gezond binnenmilieu. Een gezond binnenmilieu met droge, zuurstofrijke lucht vermindert de kans op lusteloosheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, slaperigheid, allergieën, infecties en andere lichamelijke klachten. Bovendien groeien huisstofmijten en schimmels sneller in een slecht geventileerde en vochtige omgeving. Oudere systemen hebben vaak een beperkte en onvoldoende afzuigcapaciteit. De nieuwe ventilatieboxen zijn meer dan twee keer zo krachtig als oude systemen. Daarbij hebben de door ons geïnstalleerde ventilatieboxen een ingebouwde vochtsensor waarmee de ventilatiebox extra krachtig afzuigt als de vochtigheid in huis te hoog wordt.

Comfort en gemak

Nieuwe ventilatieboxen zijn veel stiller geworden door toepassing van nieuwe technieken. Ook kunt u met behulp van een draadloze afstandbediening de ventilatie bedienen vanaf de door u gewenst plek. Dus naast het bedienen vanuit de keuken kunt u ook een afstandbediening installeren in bijvoorbeeld de badkamer en de toilet. Dankzij de vochtsensor hoeft u er bovendien niet meer aan te denken om de ventilator harder te zetten voor het douchen.

CO2 Sensor

U kunt kiezen voor een ventilatiebox met een CO2 sensor. Het CO2 gehalte is namelijk een goede indicator van de algehele luchtkwaliteit (zuurstofgehalte, mate van vocht, stof en ziekteverwekkers) in huis. Hiermee zal de ventilatiebox krachtiger afzuigen wanneer de luchtkwaliteit in huis laag is. Bijvoorbeeld door dat er meer personen aanwezig zijn of als de natuurlijke ventilatie beperkt is. Woont u met meer dan drie personen in een huishouden, dan is een ventilatiebox met CO2 sensor zeker aan te raden. Goede ventilatie in woningen draagt bij aan het voorkomen van COVID-19 besmettingen. Het gebruik van een ventilatiebox met CO2 sensor draagt daar extra aan bij omdat de luchtkwaliteit continu gemonitord wordt en er extra ventilatie plaatsvindt bij een lage luchtkwaliteit.

Ventilatieschoon vervangt uw oude ventilatiebox snel en vakkundig voor een nieuwe box die weer vele jaren meegaat.

Op deze kaart kunt u ons verzorgingsgebied zien. In het groene gebied rekenen wij geen voorrijkosten.

In het omliggende oranje gebied moeten wij door de langere reistijden een voorrij vergoeding rekenen van 30 Euro. Dit bedrag komt bij de kosten voor vervanging en/of schoonmaak.

In het geval van een burenactie zullen de eventuele voorrijkosten gedeeld worden door het aantal deelnemers. Vanaf 4 deelnemers vervallen de voorrijkosten volledig!